Agrarisch

Voor veehouderijbedrijven voeren wij agrarisch loonwerk uit. Met ons machine park kunnen wij verschillende combinaties mogelijk maken voor het uitvoeren van diverse werkzaamheden.


Zaaien
Wij zaaien uw mais met onze Gaspardo 6 rijers. Deze zijn voorzien van GPS en kunnen kunstmest en fysiostart toevoegen.


Naast maiszaaien is er nu ook een graszaaier van Alpego. De zaaier is drie meter breed. Het is een volleveldszaaier. Dus er kunnen ook andere gewassen mee worden gezaaid.


slootwerk en bermonderhoud
Voor het goed onderhouden van de watergangen en bermen kunnen wij door het inzetten van de klepelmaaiers het opgeschoten groen verwijderen. Hierdoor wordt het gras verpulverd en heeft u minder slootafval. Tevens beschikken wij over maaikorven deze kunnen bevestigd worden aan de mobiele en rups kraan zodat wij op elk gewenste locatie kunnen komen.


Maaien
Voor het maaien gebruiken wij een Claas maaicombinatie met kneuzer.Hakselen
Voor het gras hakselen gebruiken wij een Claas Speedstar 870, een Claas Jaguar 930 en een Claas Jaguar 960. Met behulp van twee Areco kippers wordt het gras en mais weg gereden. Deze zijn voorzien van hondengang om minimale insporing te creëren. Tevens beschikken wij over Kaweco silagewagens. Ook kunnen wij diverse kuilverbeteraars en of snoepsiroop (melasse) toedienen.Voor het hakselen van Mais gebruiken wij onze Claas Jaguar 930 en 960 hakselaars. Beiden zijn voorzien van een rij onafhankelijke maisbek. Bij maishakselen is het ook mogelijk om toevoegmiddelen toe te dienen.


Silagewagen met schuifas
Om de bodemdruk te minimaliseren, kan de silagewagen de voorste as uitschuiven. Hierdoor is het gewicht beter verdeeld over de bodem.


GPS Hakselen
GPS hakselen staat voor gehele plant silage. Dit is een maaier die het gewas maait en daarna direct wordt gehakseld. Een gewas dat regelmatig wordt gebruikt voor GPS hakselen is gerst.


Kuilen
Voor het aanrijden en verdelen van de kuil hebben wij de volgende shovels in beheer die allemaal voorzien zijn van dubbel lucht.
- Volvo L60E
- Volvo L60F
- Volvo L90F
- Volvo L70H
Gras oprapen
Regelmatig wordt er door onze klanten gevraagd met onze opraapwagens te komen inkuilen. Wij beschikken over twee Kaweco opraapwagens met een opslagcapaciteit van 60m3. De wagens zijn uitgerust met een luchtdrukwisselsysteem.


Bemesten
De vloeibare mest verrijden wij met een Veenhuis mesttank. Deze tank is voorzien van een knikdissel, waardoor de tank netjes met de trekker verspoort. Verder is de tank voorzien van een zuigarm en een Veenhuis Zode bemester. Tevens beschikken wij over een Bouwland bemester.De vaste mest rijden we uit met een Tebbe meststrooier. Deze is voorzien van weeginstallatie, GPS en strooicomputer.


Sinds 2013 zijn wij ook in bezit van een sleepslangbemester deze is voorzien van GPS,  6-duims transportslang en brede banden met een luchtdrukwisselsysteem. In onze foto en video album kunt u meer beeldmateriaal vinden over deze techniek van bemesten.
Bietenrooien
Bietenrooien doen we voor u met een Ropa rooier. Deze machine kan rondkomen op een 500 meter kavel, waardoor u niet met uw kiepers het land in hoeft. Daarnaast loopt deze machine in een hondengang wat de bodemdruk minimaliseert. 
Wulpweg 26, 3897 LW Zeewolde | Mob. 06-53192053
| info@loonbedrijfhut.nl | KvK 32160670 | Facebook