Agrarisch

Voor veehouderijbedrijven voeren wij agrarisch loonwerk uit. Met ons machine park kunnen wij verschillende combinaties mogelijk maken voor het uitvoeren van diverse werkzaamheden.

Zaaien
Wij zaaien uw mais met onze Gaspardo 6 rijers deze zijn voorzien van GPS, en kunnen kunstmest en fysiostart toevoegen.


Klepelen & maaikorven
Voor het goed onderhouden van de watergangen en bermen kunnen wij door het inzetten van de klepelmaaiers het opgeschoten groen verwijderen. Hierdoor wordt het gras verpulverd en heeft u minder slootafval. Tevens beschikken wij over maaikorven deze kunnen bevestigd worden aan de mobiele en rups kraan zodat wij op elk gewenste locatie kunnen komen.

Maaien
Voor het maaien gebruiken wij een Claas maaicombinatie met kneuzer.


Hakselen
Voor het gras hakselen gebruiken wij een Claas Speedstar 870 en een Claas Jaguar 930. Met behulp van twee Areco kippers wordt het gras weg gereden. Die voorzien zijn van hondengang, om minimale insporing te verwezenlijken. Tevens beschikken wij over Kaweco silagewagens. Ook kunnen wij diverse kuilverbeteraars en- of snoepsiroop (melasse) toedienen.Voor het hakselen van Mais gebruiken wij onze Claas hakselaars, beide voorzien van een rij onafhankelijke maisbek. Hierbij kunnen wij ook voorzien in het toedienen van toevoegmiddelen tijdens het hakselen.

Bemesten
De vloeibare mest verrijden wij met een Veenhuis mesttank. Deze tank is voorzien van een knikdissel, waardoor de tank netjes met de trekker verspoort. Verder is de tank voorzien van een zuigarm en een Veenhuis Zode bemester. Tevens beschikken wij over een Bouwland bemester.De vaste mest rijden we uit met een Strautmann meststrooier. Deze is voorzien van weeginstallatie, GPS en strooicomputer.Sinds 2013 zijn wij ook in bezit van een sleepslangbemester deze is voorzien van GPS,  6-duims transportslang en brede banden met een luchtdrukwisselsysteem. In onze foto en video album kunt u meer beelmateriaal vinden over deze techniek van bemesten.
Bietenrooien
Bietenrooien doen we voor u met een Big Six rooier. Het grote voordeel van deze rooier is zijn laag eigen gewicht. Uit ervaringen van de afgelopen jaren heeft deze machine bewezen weinig tarra te produceren.Inkuilen
Regelmatig wordt er door onze klanten gevraagd met onze opraapwagens te komen inkuilen.
Wij beschikken over twee Kaweco opraapwagens en een cargo 60m3 met luchtdruk wisselslang.Voor het aanrijden en verdelen van de kuil hebben wij de volgende shovels in beheer die alle voorzien zijn van dubbel lucht;
- Volvo L60E
- Volvo L60F
- Volvo L90FWulpweg 26, 3897 LW Zeewolde | Tel. 036 540 7870 | Mob. 06-53192053
Fax 036 540 7869 | info@loonbedrijfhut.nl | KvK 32160670